Misselijk ikje

Wat een misselijk ikje woensdag in nrc.next. De auteur meent op deze manier zijn mannelijke, hoogopgeleide superioriteit op `grappige` wijze te mogen bewijzen tegenover het laagopgeleide (havo, sic) digibete, punnikende vrouwmens uit de polder? Hij doet wat mij betreft niks anders dan het tentoonstellen van zijn eigen male chauvinist piggism. Dat jullie zo`n ikje plaatsen verbaast me in hoge mate.

Hieronder het ikje van afgelopen woensdag:

Wat een sprankelende foto, ik voel me echt met je verbonden...`

Of Vlinder66 zich bewust was dat er naast mijn foto ook nog een profiel beschikbaar was? Ik vrees het ergste.

Ik: hoogopgeleide, 33 jaar oude young professional uit Amsterdam met een voorliefde voor theater, kunst en golven.

Zij: 41-jarige, in Purmerend verblijvende havo-eindexamenkandidate, warmlopend voor hobby`s, brood bakken en het op z`n oud-Hollands klossen van kant.

`...ik denk dat wij maar eens wat af moeten spreken`, vervolgt ze.

Haar vier kinderen leken me wel echte schatjes.

Brieven en opiniestukken graag sturen naar opinext@nrc.nl

    • Anna M. Vos Dokkum