Matig Feyenoord speelt gelijk bij VVV-Venlo

Feyenoord heeft gistermiddag gelijkgespeeld tegen VVV-Venlo. De ploeg uit Rotterdam kon op een gelijk aantal punten komen met koploper Ajax, maar bleef in De Koel steken op 0-0.

Vooral het eerste uur was VVV een plaag voor Feyenoord, daarna brak het verzet van de Limburgers. Feyenoord-trainer Bert Van Marwijk: „Een ploeg die verder is dan wij, wint deze wedstrijd gewoon met 1-0 of 2-0. Dat was misschien niet verdiend geweest, VVV had recht op minimaal een punt. Maar zo had het wel moeten gaan. In het laatste half uur hadden we het duel moeten beslissen.”

Feyenoord had het gistermiddag aanvankelijk erg moeilijk met het enthousiaste spel van de Noord-Limburgers. VVV-trainer André Wetzel had gekozen voor een opmerkelijke tactiek. Veel ploegen uit het ‘rechterrijtje’ spelen tegen de topclubs erg defensief. VVV deed dat niet. Het elftal voetbalde met aanvallende bedoelingen, maar acteerde vooral veel feller dan de bezoekers.

Ondanks het matige spel van Feyenoord kreeg de ploeg wel de beste kans in de eerste helft. Na een goede voorbereidende actie van Andwele Slory en een inzet van Jonathan De Guzman kwam de bal voor de voeten van Roy Makaay. De spits schoot op een meter voor de doellijn echter over.

Ook na de pauze bleef VVV aanvankelijk het beste van het spel houden. In de 53ste en 54ste minuut waren Amrabat en Jason Oost dicht bij de openingsgoal, maar beide keren was de van een blessure teruggekeerde Henk Timmer alert.

Het offensief van VVV duurde precies een uur, daarna leek de meeste energie verdampt. Vooral de inbreng van de zeventienjarige Leroy Fer deed Feyenoord goed. „Pas toen kregen we grip op het middenveld en daardoor ook op de wedstrijd. Fer is nog heel jong, dus we moeten voorzichtig zijn met hem. Maar hij heeft wel kwaliteiten die onze andere middenvelders niet hebben. Hij liet zien waar het bij ons aan ontbrak”, aldus Van Marwijk. (ANP)