Jury: Canadese boer is schuldig

De Canadese varkenshouder Robert Pickton, beschuldigd van moord op tientallen straatprostituees, is gisteren schuldig bevonden aan moord op zes vrouwen. In het sensationele megaproces achtte de jury de 58-jarige Pickton schuldig aan moord zonder voorbedachten rade. Daarop staat levenslang met mogelijk voorwaardelijke vrijlating na 10 tot 25 jaar. Pickton, mogelijk de grootste seriemoordenaar uit de Canadese geschiedenis, werd in 2002 gearresteerd op zijn varkenshouderij nabij Vancouver, na een langdurig politieonderzoek naar de verdwijning van tientallen straatprostituees tussen 1995 en 2001. Jarenlang onderzoek bij zijn boerderij leidde tot de vondst van DNA-materiaal van 26 vrouwen. Pickton stond het afgelopen jaar terecht voor moord op zes van hen; voor anderen volgt mogelijk een tweede proces. Openbare aanklagers waren uit op moord met voorbedachten rade, maar beschikten niet over direct bewijs dat hij de dader was. Pickton ontkende betrokkenheid bij de dood van de vrouwen. Zijn straf wordt deze week vastgesteld door een rechter. (NRC)