Golfer Luiten krijgt cabrio na hole-in-one

Door een onzer redacteuren

rotterdam. Golfer Joost Luiten is na twee fraaie slotrondes als vierde geëindigd in een sterk bezet toernooi in Zuid-Afrika. Na rondjes van 64 en 67, inclusief een hole-in-one op zaterdag, eindigde de 21-jarige Luiten op twee slagen van de Schotse winnaar John Bickerton. Ernie Els miste de zege op de allerlaatste hole door daar drie slagen te verspelen. Het Alfred Dunhill Championship hoort al bij de Europese Tour van 2008. Luiten, misschien wel het grootste golftalent ooit uit Nederland, debuteert op die grote tour. Donderdag en vrijdag moest hij nog wennen met rondes van 75 en 71, maar dit weekeinde speelde hij beter dan de topspelers. Opmerkelijk was zijn hole-in-one op zaterdag, zijn eerste in een officiële wedstrijd. Op een par-3 hole van 176 meter sloeg hij met een ijzer-7 de bal in één keer in de hole. Als bonus leverde hem dat een Audi TT cabriolet op van ongeveer 50.000 euro. Aan prijzengeld won hij 49.100 euro.