Double O Show: Oprah met Obama

Double O Show: Oprah met Obama Des Moines. Bekijk een BBC-filmpje met beelden van de campagnebijeenkomst via nrcnext.nl/mijnnext „We hebben Barack Obama nodig!” Talkshowpresentatrice Oprah Winfrey is mee op campagne met Barack Obama, zaterdag sprak ze in Iowa 18.500 man toe, die waren afgekomen op de verkiezingsbijeenkomst van de Democraat Obama die in de race is voor het presidentschap van de Verenigde Staten. In de VS wordt de samenwerking tussen Obama en Oprah de Double O Show genoemd. Obama zei in zijn speech zich geen illusies te maken over het feit dat een deel van het publiek alleen voor Oprah Winfrey waren gekomen. „Ik ben daar een bijproduct van.” De invloedrijke tv-ster heeft al verschillende keren opgetreden met Obama. Uit de polls blijkt dat vrouwen naar Obama’s concurrente Hillary Clinton neigen. Obama, senator van Illinois, probeert daarom vooral vrouwen over de streep trekken. In Iowa zijn Obama en Clinton verwikkeld in een nek-aan-nekrace, landelijk gezien ligt Hillary Clinton ver voor in de peilingen. Foto Reuters Entertainer and talk show host Oprah Winfrey introduces U.S. Democratic presidential candidate Senator Barack Obama (D-IL) at a rally in Cedar Rapids, Iowa December 8, 2007. REUTERS/Keith Bedford (UNITED STATES) REUTERS

Bekijk een BBC-filmpje met beelden van de campagnebijeenkomst via nrcnext.nl/mijnnext