Dreamflyer, flightsim de luxe

dreamflyer.jpgVliegen schijnt, als je zelf in de cockpit zit, een verslavende werking te hebben. In ieder geval bij George ‘Doc’ Holloway, de uitvinder van de Dreamflyer. Deze ingenieuze aluminium constructie met joystick, speakers en lcd-scherm, sluit je via usb aan op een pc met flightsimulator. (pdf met exacte specificaties) De stoel kan een volwassen piloot van 115 kilogram dragen.Na jarenlang sleutelen en lassen aan talloze prototypes is Doc’s uitvinding eindelijk ook te koop bij een Canadese firma 2.800 US dollar voor het instapmodel. Dat schijnt peanuts te zijn vergeleken met een professionele vluchtsimulator, maar het is wel wat anders dan een joystickje scoren bij de Mediamarkt.

Dit is dan ook een aanschaf voor de échte flight sim-verslaafden. De Dreamflyer bootst elke beweging op het scherm na en kan 15 graden naar weerszijden kantelen. De stoel kiept keurig voorover als je de neus van je virtuele vliegtuig de lucht in drukt. Levensecht.

De Dreamflyer vergt wel wat ruimte: met een gewicht van ruim 30 kilo en een hoogte van bijna een meter smeekt dit apparaat om een aparte vliegkamer in huis. Zeker omdat je dit eigenlijk met drie lcd-schermen en een groot projectiescherm voor je neus moet uitbreiden. Dat wordt verhuizen.

Meer foto’s op dit blog
Video van de Dreamflyer in actie:

    • Marc Hijink