Zacht en nat

De eerste decemberweek is extreem zacht en kletsnat verlopen. Hier en daar is de gemiddelde maandsom voor december van rond 70 mm al bereikt en de temperatuur lag vijf volle graden boven de norm. Het kan dan bijna niet anders dan dat de komende dagen relatief droger en koeler gaan verlopen, maar voorlopig geven de woorden ‘zacht en nat’ nog het best het weerbeeld van de komende dagen weer.

Vandaag nadert vanuit het westen alweer de volgende storing. De ochtend verloopt nog droog met wat zonneschijn, maar de bewolking neemt toe en al voor het einde van de middag gaat het regenen. De zuidelijke wind wakkert aan en wordt vanavond hard aan zee.

Op de meeste plaatsen wordt het 7 of 8 graden, nog altijd aan de zachte kant. Komende nacht regent het en waait het fors. De temperatuur loopt even op, om uiteindelijk naar rond 5 graden te dalen als in de vroege ochtend vanuit het westen koelere lucht binnenstroomt met opklaringen en een enkele losse bui.

Zondag overdag blijft het tamelijk buiig en nogal onstuimig, vooral in het zuidwestelijke kustgebied. De temperaturen komen wederom hoog uit en liggen in de middag tussen 7 en 10 graden.

Maandag verandert er niet veel. Er hangt veel bewolking, er vallen buien en het is zacht.