Vos bewijst haar veelzijdigheid met zege op wielerbaan

Peking, 8 dec. Wielrenster Marianne Vos (20) heeft gisteren in Peking haar debuut bij wereldbekerwedstrijden baanwielrennen gevierd met een overwinning. Zij won het onderdeel scratch. Vos is eigenlijk in Peking om het parkoers van de olympische wegwedstrijd te verkennen. Ze bereidde zich voor op de baan buiten de nationale ploeg van Peter Pieters om. Vos bewees met de overwinning haar veelzijdigheid. De renster won al wereldtitels op de weg en bij het veldrijden. De succesrit van Vos volgde kort na de machtsgreep van de Nederlandse ploeg op de teamsprint. Theo Bos, Teun Mulder en Tim Veldt bezorgden Nederland de tweede gouden medaille door de teamsprint te winnen. Het trio zette in de finale het Franse team te kijk en revancheerde zich voor de vijfde plaats vorig weekeinde in Sydney.