Radio voorkeur

O.V.T. Aandacht voor het bloedbad dat Nederlandse militairen in 1947 aanrichtten in het Indonesische dorp Rawagede, waarbij 431 slachtoffers vielen in wat volgens een VN-commissie een pure terreuractie was. Radio 1, 10.00-12.00u.

Discotabel. Nieuwe cd’s besproken door pianist Lodewijk Collette. Radio 4, 16.30-18.02u.

Radio Atelier: Mr Grey Pride. Bob van Schijndel (1945), sinds 1979 actief als homoactivist, o.a. als ambtenaar homo-emancipatie bij de provincie Noord-Holland en als senator voor Groen Links blikt in Bob van Schijndel – podium voor een sociaal individualist terug op een bewogen periode. Radio 1, 21.04-22.00u.

Verum, bonum, pulchrum. In Lof der zichtbaarheid analyseert filosoof Rudi Visker welke opvattingen over eigenheid en vreemdheid in actuele debatten een rol spelen. In die analyse ontstaat zicht op een andere opvatting over de eigenheid – en daarmee de vreemdheid die ons parten speelt. Visker komt tot een andere opvatting over wat de publieke ruimte (minstens ook) kan zijn. Radio 5, 23.00-0.00u.