Overstekende zebra’s

Overstekende zebra’s De Britse natuurfotograaf Anup Shah had ze verwacht en zijn camera alvast op scherp gezet. Iedere dag kom een kudde zebra’s van de Serengeti in Tanzania op hetzelfde tijdstip drinken bij een poel. Bij gevaar slaan de dieren massaal op de vlucht, waarbij modder en water opspat. Shah probeerde een opname te maken ‘vanuit mierenperspectief’ met zijn op afstand bediende fototoestel. Het leverde deze prachtige plaat op, maar het kostte hem bijna zijn camera. Hij kon hem gelukkig nog laten reinigen. Zijn foto kreeg een eervolle vermelding in de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year-competitie, georganiseerd door BBC Wildlife Magazine en het Natural History Museum in Londen. Dit jaar ontving de jury een record aantal inzendingen, meer dan 32.300 foto’s van deelnemers uit 78 landen. Anup Shah, geboren uit Indiase ouders, groeide op in Kenia. Samen met zijn broer Manoj maakte hij een koffietafelboek over het dierenleven op de Afrikaanse savanne, getiteld ‘The circle of life’. Shahs zebra’s en andere winnende foto's zijn tot en met 9 maart 2008 te zien in het Museon in Den Haag. (SV) Shah, Anup

De Britse natuurfotograaf Anup Shah had ze verwacht en zijn camera alvast op scherp gezet. Iedere dag kom een kudde zebra’s van de Serengeti in Tanzania op hetzelfde tijdstip drinken bij een poel. Bij gevaar slaan de dieren massaal op de vlucht, waarbij modder en water opspat.

Shah probeerde een opname te maken ‘vanuit mierenperspectief’ met zijn op afstand bediende fototoestel. Het leverde deze prachtige plaat op, maar het kostte hem bijna zijn camera. Hij kon hem gelukkig nog laten reinigen. Zijn foto kreeg een eervolle vermelding in de prestigieuze Wildlife Photographer of the Year-competitie, georganiseerd door BBC Wildlife Magazine en het Natural History Museum in Londen. Dit jaar ontving de jury een record aantal inzendingen, meer dan 32.300 foto’s van deelnemers uit 78 landen.

Anup Shah, geboren uit Indiase ouders, groeide op in Kenia. Samen met zijn broer Manoj maakte hij een koffietafelboek over het dierenleven op de Afrikaanse savanne, getiteld ‘The circle of life’.

Shahs zebra’s en andere winnende foto's zijn tot en met 9 maart 2008 te zien in het Museon in Den Haag. (SV)