In Feiten

Maandag 3 december

Op Bali begint de klimaatconferentie; er moeten nieuwe afspraken worden gemaakt over klimaatbeleid na 2012.

PVV-leider Wilders verwijt criticus Doekle Terpstra ophitsing en schandelijke partijpolitiek.

Uitzendconcern Randstad biedt 3,5 miljard euro voor branchegenoot Vedior.

Iran heeft in 2003 zijn kernwapenprogramma onder internationale druk stopgezet, en voorzover bekend niet weer in gang gezet. Dat melden zestien Amerikaanse inlichtingendiensten.

Dinsdag

China dringt op de klimaatconferentie op Bali aan op een snelle verspreiding van westerse technologie om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Volgens China is klimaatverandering de schuld van het Westen.

De Russische verkiezingen van zondag ontlokken in Europa verdeelde reacties. In de EU-reactie overheerst bezorgdheid.

Demissionair premier Guy Verhofstadt gaat in opdracht van koning Albert proberen een oplossing te vinden voor de politieke crisis in België.

Marco van Basten stopt na het EK voetbal volgend jaar als bondscoach van Oranje.

Ayaan Hirsi Ali heeft een website geopend waarop sympathisanten voor haar veiligheid kunnen betalen.

Woensdag

Politieagenten met hoofddoekjes zijn „absoluut onwenselijk”. Dat vindt een meerderheid in de Tweede Kamer, die instemde met een motie van de PVV om hoofddoekjes voor agenten te verbieden.

De orthodox-christelijke SGP heeft ondanks haar restrictieve beleid ten aanzien van vrouwen toch recht op subsidie van de Staat. Dat heeft de Raad van State bepaald.

Donderdag

De volledige liberalisering van de Nederlandse postmarkt wordt uitgesteld, waarschijnlijk met een half jaar.

Frankrijk heeft per direct een systeem van ecologische bonussen en malussen bij de aanschaf van een nieuwe auto ingevoerd.

De Franse president Sarkozy roept via radio en tv de Colombiaanse rebellenbeweging FARC op de gegijzelde Ingrid Betancourt vrij te laten

De Nederlandse hockeyers hebben in het toernooi om de Champions Trophy in Maleisië met 3-3 gelijkgespeeld tegen Australië.

Vrijdag 7 december

Minister Wouter Bos (Financiën, PvdA) wil een eind aan de privatising van staatsbedrijven om „continuïteit en kwaliteit van publieke dienstverlening te waarborgen”.

De Amerikaanse geheime dienst CIA heeft in 2002 opnames gemaakt van verhoren van terreurverdachten. De banden zijn drie jaar later vernietigd. CIA-directeur Michael Hayden maakte dit in een brief aan medewerkers bekend.