`Franse acteur Mathieu Amalric schurk in Bond 22`

LONden, 8 dec. De Franse acteur Mathieu Amalric wordt de schurk in de nieuwe James Bond-film. Dat meldde het Britse filmblad Empire gisteren op zijn website. ”Het is nooit een droom geweest”, bekent Amalric. ”Ik heb me in mijn carrière ook nooit op dat soort films gericht. Maar mijn kinderen vinden het ontzettend grappig dat ik dit nu wel ga doen.” In de nieuwe Bond-film, die in november 2008 uitkomt, keren Daniel Craig en Judi Dench terug als 007 en `M`. De 42-jarige Amalric was eerder onder meer te zien in de thriller Munich van regisseur Steven Spielberg en het drama The Diving Bell and the Butterfly. In die laatste film, die dit jaar in Cannes werd bekroond met een Gouden Palm, vertolkte hij de rol van een journalist die na een herseninfarct alleen nog maar zijn oog kan bewegen. Kenners tippen Amalric voor zijn vertolking als een goede kanshebber bij de Oscar-uitreiking in februari.