Dier en sport

Casanova bulkte van het talent maar bezat niet het karakter van een streber, de prestaties van zijn illustere vader heeft hij niet kunnen overtreffen 28/11/2007 Foto Freddy Rikken Casanova verlaat voor altijd de renbaan Rikken, Freddy

Marakaya’s Casanova. Oftewel Dikkie, omdat hij een tikkeltje gezet was. Komt uit een nest van vijf whippets en is liefderijk met de fles grootgebracht. Liep in Lelystad zijn allerlaatste race, is nu negen en al behoorlijk grijs. Zijn vader, de Belg Tancreve of Gasfirst, was diverse malen Europees en wereldkampioen, wijlen moeder Amanda een product van eigen fok. Kreeg zijn bijnaam Casanova om zijn amoureuze aanleg, weegt zeventien kilo, heeft een lief en zacht karakter en is niet kwaad te krijgen. Bulkte van het talent maar bezat niet het karakter van een streber, de prestaties van zijn illustere vader heeft hij niet kunnen overtreffen. Zijn grootste passie was en is eten, zou werkelijk álles opschrokken wat hem zou worden voorgezet, maar wordt kort en slank gehouden met verantwoorde porties pens, vlees en groenten en vier à vijf maal per dag wandelen. ’s Zaterdags is het trainen geblazen. Bezigheden die goed zijn voor de conditie van hond en mens. Daarbij dienen ook regelmatig de vacht geborsteld, de nagels geknipt en de tanden geflost en gepoetst te worden. Hij zorgde eveneens voor een nestje van vijf, waarvan er twee in leven zijn gebleven, met de welluidende namen Femme Fatale en Faranco Juan. Beiden draaien hun razendsnelle rondjes in de A-klasse, dochterlief is warempel Nederlands kampioene.

Dit is de 22ste aflevering van een serie over dieren in de sport.