ABN Amro verbreekt band met Palm Invest

ABN Amro heeft de relatie met het vastgoed investeringsbedrijf Palm Invest verbroken. Een woordvoerder van ABN Amro liet gisteren weten: „Wij zeggen normaal gesproken nooit iets over onze relaties met klanten, maar door de informatie die Palm Invest zelf naar buiten heeft gebracht, zou mogelijk een verkeerd beeld bij haar klanten kunnen zijn ontstaan.” Meer wil ABN Amro niet zeggen.

Investeringsmaatschappij Palm Invest ligt al enige tijd onder vuur, nadat bleek dat de inmiddels failliete investeringsmaatschappijen Golden Sun Resorts en Royal Dubai honderden mensen hebben opgelicht. Zij hadden ieder minimaal 50.000 euro ingelegd. Met het geld zou worden geïnvesteerd in vastgoed in respectievelijk Turkije en Dubai. Boven de 50.000 euro houdt de Autoriteit Financiële Markten geen toezicht op de aanbieders van deze beleggingsproducten.

Advocatenkantoor Bartels in Utrceht staat de gedupeerden van deze failliete ‘investeerders’ bij. Het advocatenkantoor volgt Palm Invest daarom kritisch. Volgens Bartels heeft Palm Invest niet gereageerd op herhaalde verzoeken om duidelijkheid te geven over de geïnvesteerde gelden.

Begin deze week bracht Bartels naar buiten dat Palm Invest problemen had met ABN Amro. De maandrente aan de participanten van Palm Invest werd voor het eerst uitgekeerd via het GWK en niet via ABN Amro.

De woordvoerder van Palm Invest bevestigt dat de bank geen zaken meer doet met het investeringsbedrijf. „Door de geruchten die Bartels de wereld in brengt, vroeg de bank opeens een accountantsverklaring. Toen we die niet binnen de door de bank geëiste tijd konden overleggen, verbrak ze de relatie. We laten het hier natuurlijk niet bij zitten. We gaan ABN Amro aanklagen. Ze duperen onze obligatiehouders.”

Gisteren liet Palm Invest via een brief van advocaat Oscar Hammerstein weten dat het 1,5 miljoen euro schade heeft geleden door toedoen van advocatenkantoor Bartels. Uiterlijk 9 december wil Hammerstein weten of Bartels bereid is de schade aan Palm Invest te vergoeden, anders volgen ‘rechtsmaatregelen’.