ABN Amro-bankiers in top van RBS benoemd

ABN Amro-bestuurder Wilco Jiskoot krijgt een hoge functie bij de zakenbanktak van Royal Bank of Scotland, de Schotse bank die het consortium leidde dat de Nederlandse bank in oktober overnam. Voor collega-bestuurslid Piero Overmars is geen plaats bij deze divisie. Dat blijkt uit een interne brief waarin de nieuwe eigenaar van ABN Amro gisteren enkele benoemingen heeft aangekondigd. Dat melden bronnen rond de bank.

In de nieuwe structuur van de divisie Global Banking & Markets van RBS krijgt Jiskoot een vrije rol. Hij komt niet in de raad van bestuur, maar krijgt wel de titel van vice-voorzitter. De benoeming zal volgens de brief op een later, geschikt moment plaatsvinden. Jiskoot (57), al tien jaar lid van de raad van bestuur van ABN Amro, bleef in oktober aan, onder leiding van RBS-bankier Mark Fisher. Zijn aanstelling lijkt vooral bedoeld om zijn kennis en netwerk te behouden voor RBS. Jiskoot geldt als de grote dealmaker van ABN Amro.

Binnen dezelfde divisie heeft RBS nog vier ABN Amro-managers benoemd, onder wie twee Nederlanders. Alexandra Cook-Schaapveld wordt verantwoordelijk voor West-Europa, inclusief Nederland. Michiel de Jong gaat Centraal- en Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika leiden. Piero Overmars, ook een vooraanstaande zakenbankier van ABN Amro en lid van raad van bestuur, wordt niet in de brief genoemd.