Violist Gidon Kremer bij KCO

Violist Gidon Kremer bij KCO De Letse violist Gidon Kremer is bij het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. de Letse dirigent Mariss Jansons de solist in twee stukken. Van de Georgiër Giya Kancheli klinkt de Nederlandse première van Lonesome, ‘2 great Slava from 2 GK’s’ (2002), een dubbel eerbetoon aan de cellist Mstislav Rostropovitsj, wiens bijnaam ‘Slava’ was, Russisch voor ‘heil’. Verder: het Eerste vioolconcert en de suite De wonderbaarlijke mandarijn van Bartók en de eerste uitvoering door het Concertgebouworkest van De Aankomst (1993) van Otto Ketting, een deel uit een vierluik voor orkest. Kon. Concertgebouworkest: 13, 14 dec 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res. 020 6718345. Radio 4: 16 dec 14u15.

De Letse violist Gidon Kremer is bij het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. de Letse dirigent Mariss Jansons de solist in twee stukken. Van de Georgiër Giya Kancheli klinkt de Nederlandse première van Lonesome, ‘2 great Slava from 2 GK’s’ (2002), een dubbel eerbetoon aan de cellist Mstislav Rostropovitsj, wiens bijnaam ‘Slava’ was, Russisch voor ‘heil’. Verder: het Eerste vioolconcert en de suite De wonderbaarlijke mandarijn van Bartók en de eerste uitvoering door het Concertgebouworkest van De Aankomst (1993) van Otto Ketting, een deel uit een vierluik voor orkest.

Kon. Concertgebouworkest: 13, 14 dec 20u15 Concertgebouw Amsterdam. Res. 020 6718345. Radio 4: 16 dec 14u15.