Twee hoorzittingen missie Uruzgan

Twee hoorzittingen missie Uruzgan Den Haag, 7 dec. Den Haag, 7 dec. De Tweede Kamer trekt vandaag twaalf uur uit voor een hoorzitting over de verlenging van de Nederlandse missie in Uruzgan. Vanochtend (onderste foto) werd een delegatie uit Afghanistan gehoord, onder wie minister van Defensie Wardak en de gouverneur van Uruzgan. Minister Wardak zei dat Afghaanse veiligheidstroepen nog voor 2010 de leidende rol in Uruzgan kunnen overnemen van de Nederlanders. In een opiniestuk vandaag in deze krant schrijft oorlogsverslaggever Arnold Karskens dat Nederlandse militairen zich schuldig maken aan oorlogsmisdaden. Karskens sprak gisteren tijdens een door SP en GroenLinks georganiseerde alternatieve hoorzitting (bovenste foto). (Foto’s Roel Rozenburg)Pagina 3 en 7 Den Haag:6.12.7 SP en Groenlinks hoorzitting over Uruzgan. © foto Roel Rozenburg Rozenburg, Roel