Thomas Schütte in Leeds

Thomas Schütte in Leeds Ondanks dat de Trafalgar Square duiven vaak ‘gevleugelde ratten’ heten, vormden ze de inspiratie voor het ontwerp dat won om op de 4de plint te staan. Model for a Hotel 07 is een vijf meter hoog standbeeld van gekleurde glasplaten. Het becommentarieert het moderne leven en is ook voor de duiven. Wat die er van gaan maken, weet ontwerper Thomas Schütte nog niet. Kunstenaars en architecten dingen afwisselend voor een ontwerp voor de onvoltooide plint uit 1841. Antony Gormley, Anish Kapoor, Tracey Emin, Bob staan op de lijst voor de volgende modellen op het plein. Model for a Hotel 07: Thomas Schütte, Fourth Plint Project, Trafalgar Square, Londen, www.fourthplinth.co.uk

Ondanks dat de Trafalgar Square duiven vaak ‘gevleugelde ratten’ heten, vormden ze de inspiratie voor het ontwerp dat won om op de 4de plint te staan. Model for a Hotel 07 is een vijf meter hoog standbeeld van gekleurde glasplaten. Het becommentarieert het moderne leven en is ook voor de duiven. Wat die er van gaan maken, weet ontwerper Thomas Schütte nog niet. Kunstenaars en architecten dingen afwisselend voor een ontwerp voor de onvoltooide plint uit 1841. Antony Gormley, Anish Kapoor, Tracey Emin, Bob staan op de lijst voor de volgende modellen op het plein.

Model for a Hotel 07: Thomas Schütte, Fourth Plint Project, Trafalgar Square, Londen, www.fourthplinth.co.uk