Televisie Overige films

The Animal (Luke Greenfield, 2001, VS). In platte klucht is Rob Schneider (een maatje van Adam Sandler) na een auto-ongeluk door een gekke professor voorzien van organen van verschillende dieren. Nu kan hij zwemmen als een dolfijn, rennen als een paard en ruiken als een hond. RTL5, 20.30-22.00u.

High Heels and Low Lifes (Mel Smith, 2001, Engeland/VS). In toeristisch Londen gesitueerde comedy-thriller. Verpleegster Minnie Driver en actrice Mary McCormack proberen zware jongens te chanteren. RTL8, 20.30-22.10u.

The Last Samurai (Edward Zwick, 2003, VS). Gezwollen epos waarin Tom Cruise als Amerikaanse legerkapitein in Japan begrip krijgt voor de samoerai, die fascinerende krijgersclan met strenge erecodes en fabuleuze gevechtstechnieken. Ook met Ken Watanabe. Net5, 22.10-0.55u.

Beat the Drum (David Hickson, 2003, Zuid-Afrika/VS). Effectief drama is expliciet pleidooi voor meer voorlichting over aids in Zuid-Afrika. Negenjarig weesjochie – ouders overleden aan aids – trekt naar Johannesburg, op zoek naar zijn oom. Ned.2, 0.05-1.45u.

The Designated Mourner (David Hare, 1997, Engeland). In drie dagen gedraaide, minimalistische theaterverfilming van stuk van Wallace Shawn staat bol van tot het publiek gerichte monologen. Journalist Mike Nichols, echtgenote Miranda Richardson en haar vader David de Keyser bespreken de toestand in hun land, waar een totalitair regime kunstenaars en intellectuelen de mond heeft gesnoerd. BBC2, 1.40-3.15u.

* Sophiiiie! (Michael Hofmann, 2002, Duitsland). Actrice Katharina Schüttler maakt indruk als kwetsbare jongedame in de nacht voorafgaand aan een bezoek aan de de abortuskliniek. Stijl is verwant aan die van de gebroeders Dardenne (Rosetta) en Lukas Moodyson (Lilya 4-ever). Ned.2, 1.45-3.25u.