Televisie Film van de dag

Criminal. Deze remake van de Argentijnse oplichtersfilm Nine Queens (‘Nueve reinas’, 2002) werd nooit in Nederland uitgebracht. Nine Queens draaide om stel oplichters dat probeerde een zeldzame postzegel te bemachtigen, Criminal draait om oplichters die proberen een zeldzaam, uiterst waardevol, antiek bankbiljet te bemachtigen. De ervaren, scherp geklede Richard (John C. Reilly) neemt het jonge en roekeloze maar talentvolle broekie Rodrigo (Diego Luna) onder zijn hoede en leert hem de kneepjes van het vak. Samen willen ze vervolgens hun grote slag slaan met een gecompliceerd plan. Als plotseling Richards zus (Maggie Gyllenhaal) opduikt en lucht krijgt van hun snode plan, zorgt dit voor extra complicaties. Geproduceerd door Steven Soderberghs en George Clooney’s productiebedrijf Section Eight en geregisseerd door voormalig Soderbergh-producent Gregory Jacobs.(Gregory Jacobs, 2004, VS), Net5, 20.30-22.10u.André Waardenburg