Russische sprookjes

Russische sprookjes In het Groninger Museum begint op 15 december de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden . Hoogtepunten in deze expositie zijn de vele schilderijen van de 19de-eeuwse kunstschilders Victor Vasnetsov en Nikolas Roerich en de illustraties van Ivan Bilibin en Elena Polenova. Hoewel sprookjes al honderden jaren in de folkloretraditie voorkwamen, werden ze pas in de 19de eeuw een volwaardig thema in de schilderkunst. De aandacht voor Russische legenden en sprookjes bloeide in deze periode op en kwam voort uit een verlangen om terug te grijpen op de traditie die uiting gaf aan het echte Rusland. Russische Sprookjes. Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen. Inl 050 3666555 &

In het Groninger Museum begint op 15 december de tentoonstelling Russische sprookjes, volksverhalen en legenden . Hoogtepunten in deze expositie zijn de vele schilderijen van de 19de-eeuwse kunstschilders Victor Vasnetsov en Nikolas Roerich en de illustraties van Ivan Bilibin en Elena Polenova. Hoewel sprookjes al honderden jaren in de folkloretraditie voorkwamen, werden ze pas in de 19de eeuw een volwaardig thema in de schilderkunst. De aandacht voor Russische legenden en sprookjes bloeide in deze periode op en kwam voort uit een verlangen om terug te grijpen op de traditie die uiting gaf aan het echte Rusland.

Russische Sprookjes. Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen. Inl 050 3666555 &