Renault ontloopt straf in spionagezaak in Formule 1

MONACO. Renault heeft geen straf gekregen in de tweede spionagezaak in de Formule 1 binnen een jaar. De mondiale autosportraad oordeelde tijdens een bijeenkomst in Monaco dat de Franse renstal wel de regels had overtreden, maar vond het uitdelen van een straf niet noodzakelijk. McLaren, dat in september zelf nog zwaar werd bestraft voor spionage bij Ferrari, beschuldigde Renault van het illegaal in bezit hebben van vertrouwelijke informatie van het Britse team. Een voormalig werknemer had in 2006 technische informatie van zijn oude werkgever op het computernetwerk van Renault opgeslagen. Renault verklaarde dat haar ingenieurs slechts vluchtig naar deze documenten hadden gekeken en benadrukte dat er geen gebruik is gemaakt. Autosportbond FIA zal vandaag een verklaring geven. (ANP)