Radio Voorkeur

Desmet live. Tijs Goldschmidt spreekt over zijn boek Kloten van de Engel, beschouwingen over de natuurlijkheid van cultuur. Max Pam knipt berichten voor goddelozen. Het panelgesprek gaat over ontwikkelingssamenwerking. Waarom bestaat er nog steeds extreme armoede in de wereld? Houdt de armoede nooit op? Waarom is juist Afrika arm? Helpt hulp? Gespreksdeelnemers: Stephan Sanders, Amanda Kluveld en Chris van der Heijden. Radio 5, 18.05-19.50u.

NPS Kunststof. Gesprek met voetbaljournalist Frans Oosterwijk over het boek Voetbal in de jaren zestig dat in foto’s de opkomst van het Nederlandse clubvoetbal laat zien. Oosterwijk schreef de begeleidende teksten. Radio 1, 19.04-20.00u.

Legendarisch Live. Concertopnamen van Reo Speedwagon, opgenomen in 1979 in Paradiso. Radio 2, 23.05-0.00u.

Casa Luna. N.a.v. de Internationale Vrijwilligersdag een gesprek met politicoloog en radicalisme-onderzoeker Jean Tillie over o.a. radicaliserende jongeren in Amsterdam. Radio 1, 0.02-1.00u.