Op de ziel

Op de ziel In Op de ziel, het nieuwe toneelstuk van Peer Wittenbols bij de Arnhemse toneelgroep Oostpool , klopt een echtgenote aan bij de minnares van haar man, met het nieuws dat hun beider geliefde is verongelukt. De man van de minnares hoort het verbijsterd aan. Wittenbols en regisseur Rob Ligthert maken theater over mensen als zijzelf, redelijke veertigers die niemand willen kwetsen en dat ondanks hun goede bedoelingen toch doen. Ondanks de gestileerde taal en de verre van realistische stijl blijft ongemakkelijke herkenbaarheid de belangrijkste troef. De spelers kunnen met Wittenbols’ staccatostijl uitstekend overweg. T/m 9 dec. Huis Oostpool, Arnhem. Inl: 026-4459625 en www. oostpool .nl. Mooy, Antoinette

In Op de ziel, het nieuwe toneelstuk van Peer Wittenbols bij de Arnhemse toneelgroep Oostpool , klopt een echtgenote aan bij de minnares van haar man, met het nieuws dat hun beider geliefde is verongelukt. De man van de minnares hoort het verbijsterd aan. Wittenbols en regisseur Rob Ligthert maken theater over mensen als zijzelf, redelijke veertigers die niemand willen kwetsen en dat ondanks hun goede bedoelingen toch doen. Ondanks de gestileerde taal en de verre van realistische stijl blijft ongemakkelijke herkenbaarheid de belangrijkste troef. De spelers kunnen met Wittenbols’ staccatostijl uitstekend overweg.

T/m 9 dec. Huis Oostpool, Arnhem. Inl: 026-4459625 en www. oostpool .nl.