Oltmans geeft in januari uitsluitsel over hockeyploeg

KUALA LUMPUR, 7 dec. Roelant Oltmans, de bondscoach van de Nederlandse hockeyers, wil in januari uitsluitsel geven over zijn toekomst. Dat liet de 53-jarige coach vanochtend in Kuala Lumpur weten, op de rustdag van de Champions Trophy. ”Half januari gaan we op trainingskamp in Zuid-Afrika. Het zou dan voor alle partijen goed zijn als er rond die trip duidelijkheid over mij bestaat. Daar streef ik naar”, zei Oltmans. Zijn contract met de hockeybond loopt op 1 januari 2009 af. De Nederlandse hockeyers zijn in Maleisië nog niet uitgeschakeld in de strijd om de titel. Concurrent Zuid-Korea bleef gisteren op 3-3 steken tegen Pakistan. Daardoor zijn de Koreanen voor Oranje nog te achterhalen op de ranglijst. Nederland moet morgen in de afsluitende groepswedstrijd tegen Pakistan winnen. Indien zowel Zuid-Korea (tegen Groot-Brittannië) als Australië (tegen Duitsland) niet wint, gaat titelhouder Oranje alsnog door naar de finale op zondag.