Nederlanders aan kop in Europa met werk in deeltijdfuncties

Rotterdam. Nederlanders, zowel mannen als vrouwen, werken van alle Europeanen het meest in deeltijd. Dit blijkt uit een onderzoek van de Europese Stichting voor de Verbetering van Leef- en Werkomstandigheden. Van de Nederlandse mannen werkt 13 procent parttime. In slechts acht van de 31 Europese landen waar het onderzoek werd uitgevoerd, werkt minstens 10 procent van de mannen in deeltijd. Van de Nederlandse vrouwen werkt 75 procent parttime. Ook dat is aanzienlijk meer dan het Europese gemiddelde (29 procent). Volgens het onderzoek hebben Nederlandse werknemers bovendien, samen met Zweden en Denen, de grootste kans op een afwisselende baan. Nederlanders werken verder het minst aantal uren in Europa: gemiddeld 38 uur door mannen en 26 uur door vrouwen.

Lees het volledige rapport via: nrc.nl/europa