Misdadigers opsporen

Misdadigers opsporen KINDEREN Misdrijven oplossen is een bijna een wetenschap geworden ern wie de professionals van bijvoorbeeld Crime Scene Investigation aan het werk ziet met het verrichten van sectie, stem-, DNA- en vezelanalyse en het nemen van vingerafdrukken, weet hoe ingewikkeld het allemaal geworden is. In Moordzaken van vingerafdruk tot DNA-profiel in het Museon kunnen bezoekers (vanaf 8 jaar) zelf deel uitmaken van een CSI-team en nadat een analyse van de plek van de misdaad is gemaakt verzamelt de 'detective' de bewijsstukken voor de verschillende labs. Ook is er een verhoorkamer, waar de dader dan natuurlijk een bekentenis moet afleggen. T/m 21 sept in het Museon, Stadhouderslaan 37, Den Haag. Di-zo 11-17u. Inl www.museon.nl 27-06-2000, Rijswijk. NEDERLANDS FORENSISCH INSTITUUT. Sporen onderzoek, slipje wordt onderzocht op sporen van sperma. FOTO BAS CZERWINSKI. Czerwinski, Bas

Misdrijven oplossen is een bijna een wetenschap geworden ern wie de professionals van bijvoorbeeld Crime Scene Investigation aan het werk ziet met het verrichten van sectie, stem-, DNA- en vezelanalyse en het nemen van vingerafdrukken, weet hoe ingewikkeld het allemaal geworden is. In Moordzaken van vingerafdruk tot DNA-profiel in het Museon kunnen bezoekers (vanaf 8 jaar) zelf deel uitmaken van een CSI-team en nadat een analyse van de plek van de misdaad is gemaakt verzamelt de 'detective' de bewijsstukken voor de verschillende labs. Ook is er een verhoorkamer, waar de dader dan natuurlijk een bekentenis moet afleggen.

T/m 21 sept in het Museon, Stadhouderslaan 37, Den Haag. Di-zo 11-17u. Inl www.museon.nl