Lezing Jos de Beus

Lezing Jos de Beus Op 9 december (14u) is er in de serie Wintergasten 2007/2008 een filosofendebat met als onderwerp: ‘Rol en plaats van religie in de moderne seculiere staat, stand van zaken in Nederland’. Spekers: Prof. dr. Jos de Beus, hoogleraar politicologie aan de Universieteit van Amsterdam, PvdA-prominent, initiatiefnemer van de ‘Week voor de Democratie’ en tegenwoordig ook columnist bij het zondagse televisie-programma Buitenhof en Marcel ten Hooven, politiek-redacteur bij Vrij Nederland en schrijver van onder meer het boek ‘Ongewenste Goden’ en winnaar van de Anne Vondelingprijs, de prijs voor de beste politieke journalist. Waalse Kerk, Breda. Inl/res: triple.eye.forum@gmail.com Nederland, Venlo, 21-11-2007; Gipsen heiligenbeelden, bedekt onder een dikke laag stof. De Venlose Sint Joseph Beeldenfabriek was in 1962 een gezond bedrijf, waar 40 mensen beelden maakten; heiligenbeelden en kerststukken. Toen schafte paus Johannes XXIII, tijdens de tweede concilie, de heiligenbeelden in de kerk af. De markt stortte in en drie jaar later, in 1965, ging de fabriek failliet. De directeur sloot de deuren en dicht bleven ze, veertig jaar lang. Nog even mocht er worden rondgekeken, dan gaat de fabriek plat, en komen er woningen. Foto's Vincent van den Hoogen religie beeldhouwkunst heiligen Katholicisme Hoogen, Vincent van den

Op 9 december (14u) is er in de serie Wintergasten 2007/2008 een filosofendebat met als onderwerp: ‘Rol en plaats van religie in de moderne seculiere staat, stand van zaken in Nederland’. Spekers: Prof. dr. Jos de Beus, hoogleraar politicologie aan de Universieteit van Amsterdam, PvdA-prominent, initiatiefnemer van de ‘Week voor de Democratie’ en tegenwoordig ook columnist bij het zondagse televisie-programma Buitenhof en Marcel ten Hooven, politiek-redacteur bij Vrij Nederland en schrijver van onder meer het boek ‘Ongewenste Goden’ en winnaar van de Anne Vondelingprijs, de prijs voor de beste politieke journalist.

Waalse Kerk, Breda. Inl/res: triple.eye.forum@gmail.com