Kouder, maar droger

Het blijft de afgelopen dagen keer op keer in de weerkaarten voor de lange termijn terugkomen, maar steeds ook blijft de onzekerheid: later volgende week gaan de temperaturen waarschijnlijk wat winters worden. Misschien ook niet.

Voor de periode tot en met maandag is de zekerheid een stuk groter: het blijft wisselvallig onder invloed van dichtbij of over ons land trekkende lagedrukgebieden. Dat wil overigens niet zeggen dat het alleen maar slecht weer is.

Vanavond en vannacht is het op veel plaatsen droog. Lokaal valt nog een bui. Vanaf later vanavond gebeurt dat vooral nog in de noordelijke kustgebieden. De westenwind waait stevig door, af en toe klaart het op en het wordt 4 à 5 graden.

Morgen komen we uit op 7 à 8 graden. Daarbij start de dag niet slecht met af en toe zon, maar vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe. Pas in de loop van de middag en avond volgt vanuit diezelfde hoek regen. Daarbij trekt de dan zuidwestenwind aan: van overdag matig tot aan zee (vrij) krachtig naar soms hard langs de kust vanaf tegen de avond.

Zondag schijnt in een deel van het land de zon af en toe met niet meer dan een enkele bui. Het zuiden kent echter waarschijnlijk meer bewolking met langere tijd wat regen. Pas dinsdag lijkt het overal droog te blijven. Daarna zet de temperatuur waarschijnlijk een verder dalende trend in met in de nachten lichte vorst en overdag meer zon.