Klaxons zingen in het Frans

De vier jongens van de Arctic Monkeys zijn stuk voor stuk van ná 1985. Te jong om zich het tijdperk van de vinylsingle te kunnen herinneren. Hetzelfde geldt voor de Klaxons – alleen zanger Jamie is 27. Toch zijn het deze jonge bands die vinyl gebruiken voor exclusieve releases. Zo brachten de Arctic Monkeys deze week hun nieuwste single van Favorite Worst Nightmare uit.

De single die zowel fysiek als digitaal te koop is, kent drie b-kantjes, waarvan twee nummers de week ervoor al gereleased waren op een exclusieve (want maar 250 exemplaren van gemaakt) 7-inch single. Al werd de 7-inch op dat moment niet toegeschreven aan de Monkeys, maar aan ‘The Death Ramps’. Een ‘onbekende band’ waarvan platenmaatschappij Domino niet mocht onthullen wie er achter zat. De 250 exemplaren zijn, nu de identiteit van The Death Ramps bekend is, natuurlijk hartstikke uitverkocht. Maar, hoera voor het digitale tijdperk, de b-kantjes en dus nieuwe Arctic Monkeys-nummers staan ook op internet voor de download.

Datzelfde geldt ook voor een nieuwe Klaxons-release. De Brit Award-winnaars brachten voor de Franse markt een EP uit met daarop een Justice-remix van het nummer As Above, So Below én een door de Klaxons gezongen, Franstalige versie van hetzelfde nummer. En dat laatste klinkt zoals de gemiddelde Engelstalige die Frans spreekt: Vermakelijk.

Arctic Monkeys alias The Death Ramps: http://jp917.blogspot.com/2007/12/death-ramps.html Klaxons in het Frans: www.letssexyfighting.com/media/asabovef.mp3

    • Anke Meijer