Kerstvespers van Monteverdi

Kerstvespers van Monteverdi De Nederlandse Bachvereniging maakt een tournee langs kerken en concertzalen met de feestelijke Kerstvespers van de Venetiaanse componist Claudio Monteverdi, die naast zijn opera’s ook muziek schreef voor de San Marco. De Kerstvespers zijn gebaseerd op zijn beroemde Mariavespers (1610). Verder klinkt van Gabrieli Canzon VI à 7. De Bachvereniging, vijf Italiaanse solisten en tenor Marcel Beekman worden gedirigeerd door de klavecinist Rinaldo Alessandrini, in ons land opgeleid door Ton Koopman. Kerstvespers: 12 t/m 23 dec in Amsterdam (Westerkerk, Tilburg, Eindhoven, Den Haag, Naarden, Arnhem en Haarlem. Inl 030 2513413 (ma-vr 10-16). www.bachverniging.nl Claudio Monteverdi, componist

De Nederlandse Bachvereniging maakt een tournee langs kerken en concertzalen met de feestelijke Kerstvespers van de Venetiaanse componist Claudio Monteverdi, die naast zijn opera’s ook muziek schreef voor de San Marco. De Kerstvespers zijn gebaseerd op zijn beroemde Mariavespers (1610). Verder klinkt van Gabrieli Canzon VI à 7. De Bachvereniging, vijf Italiaanse solisten en tenor Marcel Beekman worden gedirigeerd door de klavecinist Rinaldo Alessandrini, in ons land opgeleid door Ton Koopman.

Kerstvespers: 12 t/m 23 dec in Amsterdam (Westerkerk, Tilburg, Eindhoven, Den Haag, Naarden, Arnhem en Haarlem. Inl 030 2513413 (ma-vr 10-16). www.bachverniging.nl