Kersttraditie trekt bezoekers Quebec

Kersttraditie trekt bezoekers Quebec QUEBEC, 7 DEC. De Franstalige stad Quebec in Canada is klaar voor de grote stroom toeristen in de komende weken. Deze oude stad, die volgend jaar 400 jaar bestaat, was altijd al rond kersttijd traditioneel versierd. Het stadsbestuur besloot vanaf 1999 Quebec actief te promoten als kersthoofdstad van Noord-Amerika. Sindsdien trekt Quebec elk jaar meer bezoekers. De stad schat dat er dit jaar 450.000 bezoekers komen, waarvan ongeveer 10 procent uit de Verenigde Staten. Quebec hoopt hiermee 5,8 miljoen dollar (4 miljoen euro) te verdienen. (Foto AP) The Petit Champlain quarters are lit up by Christmas decorations in old historic Quebec City, Canada, Thursday Dec. 6, 2007. (AP Photo/The Canadian Press, Jacques Boissinot) Associated Press