iPod lust ook digitale radio

De iPod mag dan de meest populaire digitale muziekspeler zijn, het blijft vreemd dat er geen radio op het apparaat zit. Terwijl elke concurrerende mp3-speler van een paar tientjes die wel heeft. Wie weet waarom, mag het zeggen.

Naast Apple’s losse FM-uitbreiding (49 euro) is er nu ook een sjiekere variant op de markt: de Roberts Robi Radio (69 euro) kan zowel digitale radiozenders (via DAB) als FM ontvangen. De Robi is wel een tikkie zwaarder dan de Apple-radio: 30 vs. 16 gram, maar daar zal je niet langzamer door fietsen.

Digitale radiozenders kun je ook beluisteren via de Chronos Dock, een wekkerradio met iPod dock en een gecombineerde DAM/FM ontvanger. De geraffineerde alarmfunctie lijkt op die van een mobiele telefoon, waar je voor werkdagen en weekeinden een andere alarmtijd kunt instellen.

Marc Hijink

Meer over DAB en iPod-accessoires op nrc.nl/hebben