iPod lust ook digitale radio

Roberts Robi Radio speelt DAB

De iPod mag dan de meest populaire digitale muziekspeler zijn, het blijft vreemd dat er geen radio op het apparaat zit. Terwijl elke concurrerende mp3-speler van een paar tientjes die wel heeft. Wie weet waarom, mag het zeggen.

Naast Apple’s losse FM-uitbreiding (49 euro) is er nu ook een sjiekere variant op de markt: de Roberts Robi Radio (69 euro) kan zowel digitale radiozenders (via DAB) als FM ontvangen. De Robi is wel een tikkie zwaarder dan de Apple-radio: 30 vs. 16 gram, maar daar zal je niet langzamer door fietsen.

Digitale radiozenders kun je ook beluisteren via de Chronos Dock, een wekkerradio met iPod dock en een gecombineerde DAM/FM ontvanger. De geraffineerde alarmfunctie lijkt op die van een mobiele telefoon, waar je voor werkdagen en weekeinden een andere alarmtijd kunt instellen.

Marc Hijink

Meer over DAB en iPod-accessoires op nrc.nl/hebben