In the Shadow of the Light

In the Shadow of the Light Eigenzinnige import, kleine festivals en film, film, film als stof voor overpeinzing en debat. Cinema de Balie is niet meer weg te denken en viert zijn 10-jarige bestaan met een eerbetoon aan inspirator en filmmaker-verzamelaar Jonas Mekas. Mekas filmt als een archivaris die beelden verzamelt tegen het vergeten, tegen het onbarmhartige effect dat tijd op het leven heeft. Altijd heeft hij zijn 16mm Bolex-camera bij de hand om vlinderlicht het stof van de wereld op te vangen. Zijn soms diep-ernstige, dan weer speelse voice-overs en tekstbeelden maken de films poëtisch, als poëzie een gevoel was dat eigenlijk weinig met woorden te maken had en meer met weemoed. 7 t/m 9 dec De Balie, Amsterdam. Inl www.debalie.nl

Eigenzinnige import, kleine festivals en film, film, film als stof voor overpeinzing en debat. Cinema de Balie is niet meer weg te denken en viert zijn 10-jarige bestaan met een eerbetoon aan inspirator en filmmaker-verzamelaar Jonas Mekas. Mekas filmt als een archivaris die beelden verzamelt tegen het vergeten, tegen het onbarmhartige effect dat tijd op het leven heeft. Altijd heeft hij zijn 16mm Bolex-camera bij de hand om vlinderlicht het stof van de wereld op te vangen. Zijn soms diep-ernstige, dan weer speelse voice-overs en tekstbeelden maken de films poëtisch, als poëzie een gevoel was dat eigenlijk weinig met woorden te maken had en meer met weemoed.

7 t/m 9 dec De Balie, Amsterdam. Inl www.debalie.nl