Heimatklange

Heimatklange Schitterende film over een heikel onderwerp: jodelen in Zwitserland. Regisseur Stefan Schwietert had op alle manieren in de fout kunnen gaan, hij had kunnen schmieren, kunnen honen, kunnen knielen, maar hij doet niets van dat alles. Aan de hand van drie moderne jodelmuzikanten blaast hij het folkloristische stof van een traditie met lange wortels. Schwietert doet dat met een goed gehoor voor de muziek en de geluiden, en met een goed zicht op de sensualiteit van het Zwitserse landschap en de levende wezens daarin. Heimatklänge (Echoes of Home). Regie: Stefan Schwietert. Met: Christian Zehndert, Noldi Alder, Erika Stucky. In: Filmmuseum, Amsterdam; Lux, Nijmegen; Lumière, Maastricht

Schitterende film over een heikel onderwerp: jodelen in Zwitserland. Regisseur Stefan Schwietert had op alle manieren in de fout kunnen gaan, hij had kunnen schmieren, kunnen honen, kunnen knielen, maar hij doet niets van dat alles. Aan de hand van drie moderne jodelmuzikanten blaast hij het folkloristische stof van een traditie met lange wortels. Schwietert doet dat met een goed gehoor voor de muziek en de geluiden, en met een goed zicht op de sensualiteit van het Zwitserse landschap en de levende wezens daarin.

Heimatklänge (Echoes of Home). Regie: Stefan Schwietert. Met: Christian Zehndert, Noldi Alder, Erika Stucky. In: Filmmuseum, Amsterdam; Lux, Nijmegen; Lumière, Maastricht