Grünewald in Karlsruhe

Grünewald in Karlsruhe Haar rode haar hangt als een kleed om haar schouders, haar ogen zijn sereen geloken. Matthias Grünewald schilderde Die heilige Dorothea rond 1503 en het werk intrigeert nog steeds. Ook in het weergeven van pijn en kwellingen was Grünewald onovertroffen. Zijn gruwelijkste werk, het Isenheimer Altar, hangt in Colmar in de Elzas. Wie de excentrieke magie van deze laat-middeleeuwse meester wil ervaren, kan het best nu op reis gaan. In Colmar begint een nieuwe expositie en de Staatliche Kunsthalle Karlsruhe komt met de grootse tentoonstelling Grünewald und seine Zeit. 8 dec t/m 2 maart; Hans-Thoma-Str. 2-6. Di-vr 10-17, za, zo 10-18u. Info: 0049-7219263355 en www.kunsthalle-karlsruhe.de. Le retable de Matthias Grünewald, est exposé le 21 novembre 2007 au muse Unterlinden de Colmar. La quasi-totalité des oeuvres de Matthias Grünewald, le maître du retable d'Issenheim, sera présentée pour la première fois au public lors de deux expositions simultanées en Alsace et à Karlsruhe (décembre-mars), suivie d'une troisième à Berlin (mars-juin). AFP PHOTO OLIVIER MORIN AFP

Haar rode haar hangt als een kleed om haar schouders, haar ogen zijn sereen geloken. Matthias Grünewald schilderde Die heilige Dorothea rond 1503 en het werk intrigeert nog steeds. Ook in het weergeven van pijn en kwellingen was Grünewald onovertroffen. Zijn gruwelijkste werk, het Isenheimer Altar, hangt in Colmar in de Elzas. Wie de excentrieke magie van deze laat-middeleeuwse meester wil ervaren, kan het best nu op reis gaan. In Colmar begint een nieuwe expositie en de Staatliche Kunsthalle Karlsruhe komt met de grootse tentoonstelling Grünewald und seine Zeit.

8 dec t/m 2 maart; Hans-Thoma-Str. 2-6. Di-vr 10-17, za, zo 10-18u. Info: 0049-7219263355 en www.kunsthalle-karlsruhe.de.