Giotto

Giotto Van 1303 tot 1305 beschilderde Giotto (1267-1337) de Scrovegnikapel in Padua in opdracht van de rijke koopman Enrico Scrovegni. Hij schilderde ruim 100 fresco's uit het leven van Maria, het leven en de lijdensweg van Jezus, de zeven deugden en hoofdzonden en het Laatste Oordeel. Het gewelf van de kapel is beschilderd als een intens blauwe hemel met sterren, maar het meest bijzonder is het gebruik van perspectief en het uitbeelden van menselijke emoties. In het Bijbels Museum is de kapel op een schaal van 1:4 nagebouwd; er is een activiteitenprogramma met lezingen (in januari) en een film over het ontstaan van de kapel in 1300 en de restauratie. 13 dec t/m 2 maart Bijbels Museum, Herengracht 366-368, A’dam. De droom van Joachim, verhaal uit het leven van Maria, opgetekend in het apocriefe evangelie van Jacobus. Fresco van Giotto, 1303-05.

Van 1303 tot 1305 beschilderde Giotto (1267-1337) de Scrovegnikapel in Padua in opdracht van de rijke koopman Enrico Scrovegni. Hij schilderde ruim 100 fresco's uit het leven van Maria, het leven en de lijdensweg van Jezus, de zeven deugden en hoofdzonden en het Laatste Oordeel. Het gewelf van de kapel is beschilderd als een intens blauwe hemel met sterren, maar het meest bijzonder is het gebruik van perspectief en het uitbeelden van menselijke emoties. In het Bijbels Museum is de kapel op een schaal van 1:4 nagebouwd; er is een activiteitenprogramma met lezingen (in januari) en een film over het ontstaan van de kapel in 1300 en de restauratie.

13 dec t/m 2 maart Bijbels Museum, Herengracht 366-368, A’dam.