Fra Fra Sound

Fra Fra Sound Surinaams-Caraïbische muziekensemble Fra Fra Sound van bandleider en bassist Vincent Henar had ook een leuk feestbandje met Surinaamse kasekomuziek kunnen blijven. Gegarandeerd volle dansvloeren – naar die amusementsmuziek is altijd vraag. Maar in de kwart eeuw van zijn bestaan is Fra Fra Sound geëvolueerd van orkest voor Surinaamse muziek tot een niet meer weg te denken instituut dat de Surinaamse muziek breder ontwikkelde via kruisbestuivingen met Afrikaanse ritmes en klanken uit het Caraïbische gebied. Zaterdag wordt de nieuwe cd Dya So met Caraïbische en Afrikaanse grooves en improvisaties, gepresenteerd. 7 dec De Tor Enschede. 8 dec cd-presentatie BIMhuis Amsterdam.

Surinaams-Caraïbische muziekensemble Fra Fra Sound van bandleider en bassist Vincent Henar had ook een leuk feestbandje met Surinaamse kasekomuziek kunnen blijven. Gegarandeerd volle dansvloeren – naar die amusementsmuziek is altijd vraag. Maar in de kwart eeuw van zijn bestaan is Fra Fra Sound geëvolueerd van orkest voor Surinaamse muziek tot een niet meer weg te denken instituut dat de Surinaamse muziek breder ontwikkelde via kruisbestuivingen met Afrikaanse ritmes en klanken uit het Caraïbische gebied. Zaterdag wordt de nieuwe cd Dya So met Caraïbische en Afrikaanse grooves en improvisaties, gepresenteerd.

7 dec De Tor Enschede. 8 dec cd-presentatie BIMhuis Amsterdam.