Finalisten REAL Fotoprijs bekend

rotterdam, 7 dec. De zes kanshebbers voor REAL Photography Award (50.000 euro) zijn vandaag bekendgemaakt. Een jury onder leiding van Roger Hargreaves koos ze uit een groslijst van dertig genomineerden. Het gaat om Julian Faulhauber (Duitsland), Abelardo Morell (VS), Hans-Christian Schink (Duitsland) Livia Corona Velazquez (Mexico) Thomas Weinberger (Duitsland) en Danwen Xing (China). De winnaar wordt op 20 maart 2008 gekozen. Zijn werk zal samen met dat van de andere dertig fotografen te zien zijn op een expositie in Las Palmas in Rotterdam. De tweejaarlijkse prijs is in maart van dit jaar ingesteld door vastgoedbedrijf ING Real Estate ter promotie van de eigentijdse fotografie. Hij is bestemd voor foto`s in de genres natuur, ontwikkeling en architectuur.