een weekeinde vol sport

Dit weekeinde zijn de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Heerenveen. Natuurlijk is de NOS erbij, maar zelf de wedstrijden bijwonen in het Thialf stadion kan ook. Staanplaatsen kosten 15 euro per dag, zitplaatsen 25 euro per dag. Carl Verheijen zal vanwege een blessure die hij opliep bij een val in Kolomna vorige weekeinde niet rijden. Het programma: vandaag vanaf 16.00 uur: eerste 500 (mannen en vrouwen) en de 3.000 (v) en de 1.500 meter (m). Zaterdag vanaf 13.30 uur: 1.500 (v), tweede 500 (m) en 5.000 meter (m). Zondag vanaf 13.30 uur: tweede 500 (v), 1.000 (m en v), en ploegachtervolging (m en v).

Schaatsen, WB Heerenveen, Ned. 1 vrij 15.55 uur, zat 13.10 uur zon 13.05 uur

De wedstrijd van PSV tegen Roda JC is vanavond live te zien op televisie. FC Utrecht is aan de winnende hand na de 7-1 zege op Sparta vorige week en dat is zeker niet het geval bij tegenstander AZ. De ploeg van Louis van Gaal verloor woensdag van FC Nürnberg (2-1) in het UEFA-Cuptoernooi en won ook de laatste drie competitieduels niet. Feyenoord-fans hopen wellicht na de met 6-0 gewonnen wedstrijd tegen Heracles afgelopen weekeinde op weer een doelpuntrijke middag. De Rotterdamse ploeg speelt uit tegen VVV-Venlo. In het noorden van het land maakt men zich op voor de ‘derby’ Heerenveen - Groningen. Ajax reist mogen af naar Tilburg voor het duel met Willem II.

Voetbal eredivisie live, RTL 7, vrij 19.50 uur, Samenvattingen, RTL 4, zon 19.00 uur

De Nederlandse hockeyers hebben nog een klein kansje op de finale van de Champions Trophy. Gisteren speelde de ploeg van Roelant Oltmans gelijk tegen Australië (3-3). Doordat ook Zuid-Korea verzuimde te winnen van Pakistan en eveneens 3-3 speelde, is er nog hoop. De ploeg moet morgen winnen van Pakistan, en hopen dat Zuid-Korea verliest van Groot-Brittannië en Australië verliest van Duitsland, dat zich al geplaatst heeft voor de finale. De kans is groter dat de ploeg van Roelant Oltmans zondag om de bronzen medaille speelt, in het duel voorafgaand aan de finale.

Hockey, Champions Trophy, zat en zon. www. championstrophy2007.centric.com

Marianne Vos maakt vandaag haar debuut in het baanwielrennen. Ze zal dit weekeinde bij de wereldbekerwedstrijden in Peking uitkomen op het onderdeel scratch en op de puntenkoers.

Baanwielrennen WB, vrij-zon, www.uci.ch, klik op ‘track’

De Nederlandse squashers zijn het wereldkampioenschap voor teams gisteren begonnen met een zege. In de Indiase stad Chennai werd Taiwan met 3-0 verslagen. Tom Hoevenaars zette in twaalf minuten debutant Hsuen-Chih Huang met 11-0 11-3 en 11-2 aan de kant. Dylan Bennett en Piedro Schweertman wonnen ook hun partij. Nederland ontmoet in groep H nog Wales en Zweden. Dit onderlinge duel eindigde gisteren in 3-0 voor Wales.

WK squash teams, 6-12 dec. squashsite.co.uk/mwt07.htm

Voor de marathonschaatsers staan elk weekend twee wedstrijden op het programma. Zaterdag wordt gereden om de KNSB Cup (in Deventer) en zondag om de Essent Cup. SBS 6 zendt de marathon van zondag in Assen uit.

Marathonschaatsen, SBS 6, zon 12.00 uur

Vanaf vandaag strijden de beste voetbalclubs ter wereld in Japan om de wereldbeker. AC Milan vertegenwoordigt Europa als winnaar van de Champions League. De andere clubs: Boca Juniors (Argentinië, Zuid-Amerika), Etoile Sportive du Sahel (Tunesië, Afrika), Waitakere United (Nieuw Zeeland, Oceanië), Sepahan (Iran, Azië) en Urawa Red Diamonds (gastland Japan), Pachuca (Mexico, Noord- en Centraal Amerika).

WK voetbal clubs, 7-16 dec. fifa.com/clubworldcup

Eurosport doet live verslag van de vrouwenfinale van de Europees kampioenschap curling in Füssen (Duitsland). De mannenfinale is ook morgen, om 13.00 uur, maar wordt zondag pas uitgezonden op Eurosport.

EK curling finales, Eurosport, zat 9.00 uur (vrouwen, live), zon 8.30 uur (mannen). www.ecc2007.de