De bomen van Lücker Eugène

De bomen van Lücker Eugène Veel schilders legden bomen vast zonder zich werkelijk te verwonderen; als decorstukken en als anoniem natuurschoon. Maar voor Eugène Lücker (1876-1943) waren bomen een thema, een onderwerp om je als schilder in vast te bijten. In Museum Het Valkhof in Nijmegen is een expositie aan de bomen van Lücker gewijd. Zijn bomen zijn niet onheilspellend en nauwelijks gedeformeerd. Ze staan als vanzelfsprekende lichtvangers in zijn schilderijen. Lücker was geen grote vernieuwer, maar hij was wel oprecht met het registreren van licht en kleur bezig. De bomen van Lücker. Schilderijen, tekeningen en etsen van Eugène Lücker t/m 10 febr Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen. Di-vr 1o-17u, za, zo 12-17

Veel schilders legden bomen vast zonder zich werkelijk te verwonderen; als decorstukken en als anoniem natuurschoon. Maar voor Eugène Lücker (1876-1943) waren bomen een thema, een onderwerp om je als schilder in vast te bijten. In Museum Het Valkhof in Nijmegen is een expositie aan de bomen van Lücker gewijd. Zijn bomen zijn niet onheilspellend en nauwelijks gedeformeerd. Ze staan als vanzelfsprekende lichtvangers in zijn schilderijen. Lücker was geen grote vernieuwer, maar hij was wel oprecht met het registreren van licht en kleur bezig.

De bomen van Lücker. Schilderijen, tekeningen en etsen van Eugène Lücker t/m 10 febr Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, Nijmegen. Di-vr 1o-17u, za, zo 12-17