Dader bloedbad VS wilde beroemd zijn

Omaha. De 19-jarige Robert Hawkins, die woensdag acht mensen doodschoot in een warenhuis van een druk winkelcentrum in Omaha, Nebraska, in het Midden-Westen van Amerika, wilde beroemd zijn. Hawkins opende het vuur vanaf de derde verdieping en richtte zijn geweer in het wilde weg op het winkelend publiek, alvorens zelfmoord te plegen. Hij liet een briefje achter met de tekst: `Now I will be famous`. Hawkins was een jaar geleden door zijn familie uit huis gezet. Hij werd opgenomen in het gezin van een verpleegkundige met wier zoon hij bevriend was. Op de dag van het bloedbad belde hij haar met de boodschap dat hij een briefje voor haar had achtergelaten in zijn slaapkamer. Hawkins schreef dat hij overal spijt van had en zijn familie niet meer tot last wilde zijn. De verpleegkundige bracht het briefje naar de politie en ging naar haar werk. Uren later zag zij de slachtoffers van de schietpartij binnenkomen in het ziekenhuis waar zij werkt.