Amsterdam stopt subsidie Marhaba Cultureel Dialoog

Amsterdam, 7 dec. Burgemeester Job Cohen van Amsterdam ziet niets in het beleidsplan dat het islamitisch kunst- en cultuurhuis Marhaba heeft bedacht voor dialoog en discussie over de islam. De afgelopen week keerde een meerderheid van de gemeenteraad zich tegen het verstrekken van een vervolgsubsidie aan Marhaba. Bij de oprichting vorig jaar kreeg de stichting al 400.000 euro mee van Amsterdam. Eenzelfde bedrag zou volgen bij een geschikt beleidsplan. Cohen liet weten daarin ”teleurgesteld” te zijn. Tot op heden had de gemeente alleen Marhaba voorgedragen als uitvoerder van het Amsterdamse programma voor het `Huis voor de Culturele Dialoog. Dit initiatief van het Rijk en de vier grote steden moet via kunst en cultuur zorgen voor een positievere beeldvorming onder verschillende bevolkingsgroepen. Gisteren presenteerden Theater RAST, Podium Mozaïek, Platform De Levante, Stichting Kulsan en Aslan Muziekcentrum het `Actieplan Culturele Dialoog` aan de gemeenteraad. Daarmee willen ze betrokken worden bij de invulling bij het programma. Zij willen al bestaande en nieuw te initiëren activiteiten meer zichtbaar maken in Amsterdam.