Advocaten kibbelen over beleggingen

Investeringsmaatschappij Palm Invest zegt anderhalf miljoen euro schade te lijden van door toedoen van advocatenkantoor Bartels in Utrecht. Dat schrijft de Amsterdamse advocaat Oscar Hammerstein van Palm Invest in een brief aan zijn confrères in Utrecht.

Hammerstein verwijst in zijn brief naar een artikel in het Algemeen Dagblad van 3 december, waarin Bartels beleggers waarschuwt voor de vastgoedbeleggingen van Palm Invest.

Palm Invest investeert in vastgoed in Dubai. Volgens advocatenkantoor Bartels lijkt de presentatie en handelwijze van deze maatschappij op die van twee andere investeringsmaatschappijen,Royal Dubai en Golden Sun Resorts, die onlangs failliet zijn gegaan.

Net als deze beleggingsmaatschappijen vraagt Palm Invest een minimale inleg van 50.000 euro en stelt de onderneming een bovengemiddelde rente in het vooruitzicht. Boven de 50.000 euro houdt de Autoriteit Financiële Markten geen toezicht op de aanbieders van deze beleggingsproducten.

Bartels advocaten behartigt de belangen van beleggers die zijn gedupeerd door het faillissement van de twee beleggingsmaatschappijen. Volgens Bartels heeft Palm Invest niet gereageerd op zijn herhaalde verzoeken om duidelijkheid te geven over de geïnvesteerde gelden.

Bartels staat in zijn poging meer duidelijkheid van Palm Invest te krijgen niet alleen. Ook Rob Smulders van de belangenorganisatie voor beleggers Mondi, zegt al weken vergeefs te proberen duidelijkheid te krijgen over wat Palm Invest doet met het geld.

„Met Palm Invest is helemaal niks mis”, zegt Hammerstein. Uiterlijk 9 december wil Hammerstein weten of Bartels bereid is de schade aan Palm Invest te vergoeden, anders volgen ‘rechtsmaatregelen’.

Bartels ervaart de stap van mr. Hammerstein om zijn kantoor aansprakelijk te stellen dusdanig intimiderend jegens kantoorgenoten en een advocaat zo onwaardig dat hij de Amsterdamse deken heeft gevraagd Hammerstein van het tableau te schrijven.