01

01 Zouden ze er live iets van terecht brengen, de groep die zich noemde naar de enen en nullen van de digitale informatie die ze verspreiden op internet? Het lijkt abstracter dan het is, want popgroep 01 maakt toegankelijke en scherp gearrangeerde liedjes die hun hitpotentie niet kunnen bewijzen aan de hand van singles die de winkel uit vliegen. Ze geven muziek gratis weg in de vorm van mp3’s op de website www.01music.nl, als reclame voor de betaalde ‘chapters’ – handzame hoofdstukken van vijf nummers – die ze met regelmaat beloven af te leveren. Zanger Jarno van Boven en gitarist/toetsenman Robert Jan Raterink presenteren hun liveband op 12 december in Hotel Arena, Amsterdam. Inl www.hotelarena.nl Jarno van boven (voorgrond) en Robert-Jan Raterink van de band 01 geposeerd in Hilversum op 27-11-2007. Foto: Andreas Terlaak Terlaak, Andreas

Zouden ze er live iets van terecht brengen, de groep die zich noemde naar de enen en nullen van de digitale informatie die ze verspreiden op internet? Het lijkt abstracter dan het is, want popgroep 01 maakt toegankelijke en scherp gearrangeerde liedjes die hun hitpotentie niet kunnen bewijzen aan de hand van singles die de winkel uit vliegen. Ze geven muziek gratis weg in de vorm van mp3’s op de website www.01music.nl, als reclame voor de betaalde ‘chapters’ – handzame hoofdstukken van vijf nummers – die ze met regelmaat beloven af te leveren. Zanger Jarno van Boven en gitarist/toetsenman Robert Jan Raterink presenteren hun liveband op 12 december in Hotel Arena, Amsterdam.

Inl www.hotelarena.nl