Wilders is zelf waar hij voor waarschuwt

In het interview in NRC Handelsblad van 3 december met Geert Wilders, naar aanleiding van de brief van Doekle Terpstra, heeft Geert Wilders zichzelf in een pijnlijke spagaat gebracht tussen zijn hatelijke islamkritiek en de moslims. Hij zou het nooit over de moslims hebben, maar wel over de islam. Dit is wel heel bizar aangezien de moslims toch degenen zijn die de islam volgen. Wilders beroept zich vooral op uit hun verband gerukte teksten uit islamitische geschriften. Hiermee blijft hij indirect wrede eigenschappen aan moslims toekennen. Hij vindt het zelfs een reden om de Koran met Mein Kampf te vergelijken. Wilders vergeet dat jodenhaat ook ooit begonnen is met het toekennen van nare eigenschappen aan joden; zij zouden wreed, vrekkig en oneerlijk zijn. Deze spookeigenschappen bleken een probaat hulpmiddel bij de Holocaust. Niet Doekle Terspstra is een gevaarlijke man, zoals Wilders in zijn gekrenktheid heeft beweerd. Het fascisme als in Hitlers Mein Kampf beschreven, zie ik echter hoe langer hoe meer belichaamd door Wilders.

    • G.B. Boulouize-Vanhuit Lelystad