TNT schort Duitse investeringen op

Rotterdam. Postbedrijf TNT schort zijn investeringen in Duitsland op. Aanleiding is de mogelijke invoering van het minimumloon voor alle postbezorgers in de Bondsrepubliek. Dit heeft topman Peter Bakker gezegd. De voorziene samenwerking met de Duitse pakketdienst Hermes gaat hierom voorlopig niet door. TNT zegt, vooruitlopend op de volledige liberalisering op 1 januari van de markten in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië, de concurrentie met Deutsche Post niet goed aan te kunnen als er in Duitsland een minimumloon voor bezorgers komt. ”Wij zijn niet tegen het minimumloon”, zegt een woordvoerder van TNT. ”Maar onze postbezorgers in Duitsland zijn parttimers. Je kunt van ons niet vragen hun hetzelfde loon te betalen als de fulltimers van Deutsche Post. Wij zien dit als een poging van de Duitsers om te elfder ure hun monopolie veilig te stellen.”