Televisie Overige films

Mindhunters (Renny Harlin, 2004, VS). Voor een groot deel in Zandvoort en op de Veluwe opgenomen griezel-actiethriller met stupide plot over profilers, in opleiding bij de FBI om de gedachten van seriemoordenaars te leren lezen, die op een onbewoond eiland gedropt worden als laatste oefening voor ze hun diploma krijgen. Minirollen van Antonie Kamerling en Daniël Boissevain. Verder met LL Cool en Val Kilmer. RTL7, 20.30-22.30u.

While You Were Sleeping (John Turteltaub, 1995, VS). Romantische komedie annex feelgoodmovie promoot een warm gezinsleven. Alleenstaande loketbeambte Sandra Bullock wordt abusievelijk aangezien voor de verloofde van een in coma geraakte zakenman en wordt liefderijk opgenomen in voor haar onbekende familie. Net5, 20.30-22.30u.

Fire Down Below (Félix Enriquez Alcalá, 1997, VS). Onderkoelde aikidomeester Steven Seagal bestrijdt corrupte industrieel Kris Kristofferson in formule-film met melancholieke bijrol van Harry Dean Stanton. Veronica, 20.30-22.30u.

Rosenstrasse (Margarethe von Trotta, 2003, Dui/Ned). Behaagzieke film over een joodse vrouw in New York hoort dat haar moeder in de oorlog is gered door een Arische vrouw, Lena. Zij zoekt Lena op in Berlijn en hoort haar uit. Katja Riemann is mooi in de rol van Lena, maar de film blijft looiig. Een Nederlands contingent acteurs vervult de bijrollen. Arte, 20.40-22.50u.

* It Could Happen to You (Andrew Bergman, 1994, VS). Tweede regel van Sinatra’s tophit Young at Heart leverde titel aan eenduidig sprookje in de traditie van Frank Capra. Integere New Yorkse agent Nicholas Cage geeft serveerster Bridget Fonda bij wijze van fooi de helft van een loterijlot dat 4 miljoen waard blijkt te zijn. Dit tot ergernis van zijn op geld beluste echtgenote Rosie Perez. Net5, 22.30-0.20u.