Televisie Film van de dag

Papa is weg…en ik wilde nog wat vragen. Marijn Frank studeerde dit jaar af aan de Filmacademie met deze autobiografische documentaire die op knappe wijze het persoonlijke weet te ontstijgen. Tijdens haar studie filmde ze met een digitale camera haar vader op zijn ziekbed. Hij is bijzonder onwillig om in beeld te verschijnen. Ze wil te weten komen waarom hij zo zwijgzaam en gesloten is. Net als in Big Brother geeft ze rechtstreeks in de camera haar commentaar op de gebeurtenissen, onder meer op de wc van het ziekenhuis. Als haar vader komt te overlijden, gaat ze bij haar familie te rade over zijn karaktereigenschappen. Meer nog dan hun antwoorden verraden lichaamstaal en onhandigheid voor de camera de gevoelens van enkele familieleden over hun familie. Frank won in september de Tuschinski Award voor beste (filmacademie)eindexamenfilm. (Marijn Frank, 2007, NL), Ned. 2, 22.50-23.45u.

André Waardenburg