Richt nieuw `comité van waakzaamheid` op

Wat ik nog niet heb gelezen i.v.m. de actie van Doekle Teprstra is, dat er in de Nederlandse geschiedenis een precedent bestaat.

In de zomer van 1936 richtte Menno ter Braak het `comité van waakzaamheid` op, een comité van intellectuelen die de strijd aanbonden met het rechtse extremisme in Nederland. Het lijkt mij een goed idee als Terpstra en zijn sympathisanten weer met een `comité van waakzaamheid` zouden komen, de naam ook zouden gebruiken, aldus tonend dat ze illustere voorgangers hadden en dat er op zo`n buitenparlementaire actie ook niets aan te merken valt.

Bovendien zou het verhaal van Menno ter Braak - felle anti-fascist, die in de meidagen van 1940 zelfmoord pleegde - wel weer eens door de krant aan de lezers verteld en opgeschreven mogen worden.